Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ryba faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wskazana taka rybka w chorobach wątroby

Ryba faszerowana

Składniki:

Ryba faszerowana

 

  • leszcz -1,80 kg
  • czerstwa bułka -0,08 kg
  • mleko -0,10 kg
  • jajka -1 szt
  • masło 0,05 kg
  • marchew -0,20 kg
  • pietruszka -0,10 kg
  • seler -0,10 kg
  • por -0,05 kg
  • cebula -0,05 kg
  • natka pietruszki
  • cukier
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Ryba faszerowana
Rybę oczyścić, umyć, wypatroszyć, odciąć głowę i płetwy, oddzielić ości i zdjąć skórę.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć razem z rybą.
Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, rozdrobnić i gotować.
Masę rybną posolić, dokładnie wymieszać, uformować wałek, zawinąć go w zmoczoną lnianą ściereczkę, włożyć do wywaru i gotować przez 35 minut.
Rybę należy gotować w płaskim naczyniu najlepiej w specjalnych wanienkach.
Po ugotowaniu rybę wyjąć z wywaru, zdjąć ściereczkę, wyporcjować w plastry i podawać na gorąco.

Tagi:

jajko jajka