Sposób przygotowania:
Ryba faszerowana
Rybę oczyścić, umyć, wypatroszyć, odciąć głowę i płetwy, oddzielić ości i zdjąć skórę.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć razem z rybą.
Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, rozdrobnić i gotować.
Masę rybną posolić, dokładnie wymieszać, uformować wałek, zawinąć go w zmoczoną lnianą ściereczkę, włożyć do wywaru i gotować przez 35 minut.
Rybę należy gotować w płaskim naczyniu najlepiej w specjalnych wanienkach.
Po ugotowaniu rybę wyjąć z wywaru, zdjąć ściereczkę, wyporcjować w plastry i podawać na gorąco.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć razem z rybą.
Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, rozdrobnić i gotować.
Masę rybną posolić, dokładnie wymieszać, uformować wałek, zawinąć go w zmoczoną lnianą ściereczkę, włożyć do wywaru i gotować przez 35 minut.
Rybę należy gotować w płaskim naczyniu najlepiej w specjalnych wanienkach.
Po ugotowaniu rybę wyjąć z wywaru, zdjąć ściereczkę, wyporcjować w plastry i podawać na gorąco.