Sposób przygotowania:
Ryba na ostro po tajsku z makaronem
Danie dla 4 osób. Rybne filety kroimy na mniejsze kawałki, solimy, oprószamy pieprzem i obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy po kilka min. z dwóch stron na oliwie z dodatkiem paru kropel sosu sojowego, po czym ściągamy z patelni i odtłuszczamy ręcznikiem papierowym. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w dość cienkie plasterki. Paprykę kroimy w cienkie słupki, czosnek siekamy w plastry. Na rozgrzaną odrobinę oliwy w Wok-u wrzucamy pieczarki, paprykę i posiekany czosnek, oraz dodajemy odrobinę sosu sojowego i na dużym ogniu smażymy ciągle mieszając. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy mieszankę "China mix" i posiekaną drobno papryczkę typu Piri Piri, a w międzyczasie wlewamy sos tajski zaprawiony 3 łyżkami mleczka kokosowego. Gdy warzywa w sosie są al dente, dodajemy kawałki ryby i delikatnie zatapiamy je w naszej mieszance trzymając już na mniejszym ogniu przez parę minut i są gotowe. Makaron tajski zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 3 min. Podajemy naszą rybę przykrywając warzywami w sosie a obok kładziemy makaron i przyozdabiamy natką pietruszki oraz papryczkami Piri Piri. Smacznego życzę jak zwykle :)