Sposób przygotowania:
Ryba na szpinakowej chmurze.
Pangę obtaczamy w mące wymieszanej z posiekaną natką pietruszki, pieprzem i solą. Rybę podsmażamy na oleju, lekko ją zrumieniając. Szpinak dusimy na maśle z posiekanym czosnkiem. Naczynie żaroodporne smarujemy lekko oliwą i posypujemy tartą bułką. Następnie na dnie naczynia układamy warstwę szpinaku, którą delikatnie smarujemy pastą pomidorową. Na tak przygotowany szpinak układamy wcześniej podsmażoną rybę, którą posypujemy posiekaną bazylią i pokruszonym serem pleśniowym. Pomidory kroimy w grubsze plastry i układamy na rybie raz przy razie, zakrywając całą powierzchnię. Całość posypujemy świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Tak przygotowane danie wkładamy to piekarnika i pieczemy ok 30 min w 160-175C. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem.