Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
Filety umyć, skropić obficie sokiem z cytryny, osolić, pokroić na spore kawałki, usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Marchew i pietruszkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę drobno posiekać. Pomidory obrać ze skórki, pokroić. Czosnek zmiażdżyć. Wszystkie warzywa dusić w rondlu na oleju na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodać usmażoną rybę, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem.
Podawać na gorąco z gotowanymi ziemniakami lub na zimno z białym pieczywem.
Marchew i pietruszkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę drobno posiekać. Pomidory obrać ze skórki, pokroić. Czosnek zmiażdżyć. Wszystkie warzywa dusić w rondlu na oleju na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodać usmażoną rybę, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem.
Podawać na gorąco z gotowanymi ziemniakami lub na zimno z białym pieczywem.