pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Ryba po grecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobra ryba po grecku, polecam

Ryba po grecku

Składniki:

Ryba po grecku

 

  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 kg filetu z ryby (śledź)
  • 3 jajka
  • 1 i 1/3 szklanki oleju
  • 50 dag cebuli
  • 1 pomidor
  • sól
  • kucharek
  • keczup

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, posolić z obu stron. Każdą część panierować, najpierw w mącę, przełożyć do roztrzepanego jajka i na koniec dać do bułki tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażyć wszystkie części. Odłożyć na talerzyk i ostudzić. Do naczynia wlać olej. Podgrzać go delikatnie. Dodać pokrojoną cebulę. Chwilę podgrzać i następnie dodać koncentrat pomidorowy. Następnie dodać ok. 5-6 łyżek keczupu. Pomidor pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do garnka. Wymieszać wszystko. Pogotować, przyprawić kucharkiem. Przygotowanym sosem zalać ryby na talerzu. Polecam.