Sposób przygotowania:
Ryba po grecku wg Onego
Rybę dokładnie myjemy i filetujemy. Kroimy na mniejsze kawałki i wg uznania osypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Wodę, mleko, jajka i mąkę dokładnie mieszamy przy użyciu miksera. Powinno wyjść gęstsze od tego na zwykłe naleśniki. Rybę zanurzamy w cieście naleśnikowym i smażymy na patelni aż się ładnie zarumieni. Przekładamy do wysokiego naczynia ( ja użyłem żaroodpornego). Marchew, pietruszkę i seler obieramy i dokładnie myjemy. Trzemy na dużych oczkach tarki do warzyw. Przekładamy na patelnię i podlewamy wodą. Dusimy do miękkości warzyw uzupełniając niedobór wody. Dodajemy przecier pomidorowy i cukier i dusimy 2-3minuty. na koniec wg uznania doprawiamy solą i pieprzem i dolewamy ocet. Całość dokładnie mieszamy i gorącym zalewamy rybę. Ostudzić i na 12h wstawić do lodówki do przegryzienia.