Sposób przygotowania:
Ryba po grecku wg. siostry Marii
Filety rybne kroimy w kawałki. Panierujemy w roztrzepanych jajkach i obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanej oliwie aż się zrumienią. Pietruszkę, seler i marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i siekamy w średniej wielkości kawałki. Wrzucamy na tą samą patelnię na której smażyliśmy ryby. Smażymy do momentu aż zacznie się rumienić. Dodajemy starte warzywa, mieszamy i dolewamy 0,5 szklanki wody. Dusimy na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Wlewamy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołowym i czarnym. Próbujemy i stopniowo dolewamy sok z cytryny. Mieszamy i jeszcze chwilę dusimy aby koncentrat stracił 'surowy' smak i połączył się z warzywami.Rybę i duszone warzywa układamy warstwowo na półmisku. Przechowujemy w lodówce.