Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ryba po włosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Rybę umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj, Sparzone pomidory obierz ze skórki i drobno posiekaj.

Ryba po włosku

Składniki:

Ryba po włosku

 

Sposób przygotowania:

Ryba po włosku
Rybę umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj, Sparzone pomidory obierz ze skórki i drobno posiekaj. Czosnek i oliwki odsączone z zalewy posikaj drobno. Na rozgrzanej patelni zrumień cebulę i czosnek. Dodaj posiekane pomidory, duś kilka minut, dodaj oregano i liść laurowy. Po kilku minutach dodaj oliwki. Rybę podsmaż na oleju, przełóż do formy wysmarowanej masłem, zalej sosem. Zapiekaj przez ok. 15 min. w temp. 200 st. C.