bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Ryba pod cebulowo-ananasową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Propozycja na nietypową rybkę lekko słodką i lekko pikantną.

Ryba pod cebulowo-ananasową pierzynką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryba pod cebulowo-ananasową pierzynką

 

  • 8 filetów z morszczuka
  • 3 cebule
  • 4 krążki ananasa z zalewy
  • 3 łyżki keczupu meksykańskiego (lub innego bardzo ostrego)
  • jajko
  • mąka
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba pod cebulowo-ananasową pierzynką
Filety przyprawić solą i pieprzem, zapanierować w jajku i mące,usmażyć na oleju. Odstawić. Cebule pokroić w drobną kostkę, ananasa także. Wymieszać razem, dodać keczup, ponownie wymieszać. Na dno miski wyłożyć porcje cebuli z ananasem, na to położyć połowę filetów, przykryć kolejną porcją cebuli, dać znowu filety na górę resztę cebulowego farszu. Odstawić na noc do lodówki do przegryzienia się.
Ryba pod cebulowo-ananasową pierzynką
Układanie na dnie miski warstwy cebuli i ananasa
Ryba pod cebulowo-ananasową pierzynką
Układanie warstwy filetow z ryb na cebuli
Ryba pod cebulowo-ananasową pierzynką
Przykrywanie ostatnią warstwa cebuli i ananasa

Tagi:

jajko jajka