anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Ryba w cieście

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Rybka jest bardzo smaczna,podawać z surówką, ziemniakami lub ryżem.

Ryba w cieście

Składniki:

Ryba w cieście

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście
Rybę rozmrozić,wysuszyć papierowym ręcznikiem,lekko posolić. Jajko rozbić,dodać mąkę sól,odrobinę pieprzu,mleko,dokładnie wymieszać (ciasto ma być konsystencji gęstej śmietanki) Olej wlać na patelnię, dobrze rozgrzać,rybę maczać w cieście i smażyć na małym ogniu ,na złoty kolor ,po obu stronach.(uważać żeby się dobrze dosmażyła) Rybka jest bardzo smaczna,podawać z surówką, ziemniakami lub ryżem. Smacznego:)