SUPERPRZEPIS

Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem

  • Xetnom
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0
Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem Więcej zdjęć (3)

Filety rybne w cieście francuskim ze szpinakiem i serem feta

Składniki:

Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem
Rybę rozmrażamy, osuszamy ręcznikiem papierowym solimy i pieprzymy. Szpinak rozmrażamy w rondlu. Łączymy z serem feta. Dodajemy czosnek. Całość dobrze odparowujemy. Ciasto francuskie dzielimy na cztery równe części. Układamy na nim rybę i szpinak z serem feta. Nakrywamy płatem ciasta, a brzegi zagniatamy widelcem. Na koniec smarujemy jajkiem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 20-25min.
Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem
Zamrożony szpinak rozmrażamy na ogniu i dusimy dodając na koniec ser feta
Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem
Na Cieście francuskim układamy rybę i szpinak przykrywając ponownie ciastem francuskim