beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Ryba w sosie ketchupowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna na zimni i na ciepło.

Ryba w sosie ketchupowym

Składniki:

Ryba w sosie ketchupowym

 

  • filet z mintaja 50 dag
  • jajka 2 sztuki
  • mleko 2 łyżki
  • tarta bułka
  • marchew 5-6 sztuk
  • pietruszka korzeń 1 sztuka
  • cebula 2 sztuki
  • bulion
  • koncentrat pomidorowy ok2 łyżki
  • ketchup ok8 łyżek
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie ketchupowym
Filety myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Kroimy na kawałki. Panierujemy w roztrzepanym jajku z mlekiem i tartej bułce. Smażymy na rumiano. Marchew i pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Na rozgrzanym oleju przesmażamy przygotowane warzywa razem z pokrojoną cebulą. Podlewamy bulionem i dusimy do miękkości. Dodajemy koncentrat, ketchup i podlewamy trochę bulionem by wszystko mogło się dusić. Mieszamy, doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości warzyw.Usmażoną rybę obkładamy sosem warzywnym.

Tagi:

jajko tarta jajka