mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ryba z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, nietuzinkowe połączenie ryby z bananem, zaskakuje smakiem :)

Ryba z bananami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryba z bananami

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba z bananami
Ryż ugotować na sypko. Na patelni rozgrzać trochę masła z oliwą i obsmażyć osolone filety rybne po obu stronach (ok. 3 minuty z każdej strony). Obsmażoną rybę przełożyć na talerz. Na patelnię wlać śmietanę, dodać pieprz i rum. Sos zagotować i odstawić. Banana pokroić w plasterki i krótko podsmażyć na maśle. Na talerz z rybą nałożyć ugotowany ryż, na rybę polać przygotowany sos, ozdobić plasterkami podsmażonych bananów.
Ryba z bananami
Filety rybne opanierowane w mące podsmażam z obu stron na złoto
Ryba z bananami
Na talerz wykładam ugotowany ryż, usmażoną rybę i banany