Sposób przygotowania:
Ryba z bananami
Ryż ugotować na sypko. Na patelni rozgrzać trochę masła z oliwą i obsmażyć osolone filety rybne po obu stronach (ok. 3 minuty z każdej strony). Obsmażoną rybę przełożyć na talerz. Na patelnię wlać śmietanę, dodać pieprz i rum. Sos zagotować i odstawić. Banana pokroić w plasterki i krótko podsmażyć na maśle. Na talerz z rybą nałożyć ugotowany ryż, na rybę polać przygotowany sos, ozdobić plasterkami podsmażonych bananów.
![Ryba z bananami Ryba z bananami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-z-bananami-86542.jpg)
![Ryba z bananami Ryba z bananami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-z-bananami-86543.jpg)