Sposób przygotowania:
Ryba z gruszką z parowaru
Filety rybne polać olejem , skropić sokiem z cytryny, posolić , popieprzyć posypać ziołami, położyć na nią kawałki skórki cytrynowej ( kawałek o powierzchni pudełka od zapałek pokrojony w paseczki. Nałożyć na nią utarta 1 gruszkę . Zostawić przykrytą w pojemniku i zostawić w lodówce na 3 godziny . W tym czasie kilka razy przewracać filety.
Obetrzeć marynatę .Zwinąć roladki wokół połówki gruszki ( przekroić gruszkę na pół razem z ogonkiem – tak by ozdobnie wystawał. ). Spiąć wykałaczkami. Ułożyć w parowarze i gotować 15 minut.
Po wyjęciu z parowaru usunąć delikatnie wykałaczki , a filety polać rozpuszczonym na patelence masłem.
Obetrzeć marynatę .Zwinąć roladki wokół połówki gruszki ( przekroić gruszkę na pół razem z ogonkiem – tak by ozdobnie wystawał. ). Spiąć wykałaczkami. Ułożyć w parowarze i gotować 15 minut.
Po wyjęciu z parowaru usunąć delikatnie wykałaczki , a filety polać rozpuszczonym na patelence masłem.