Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Ryba z korzennymi skórkami z jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo aromatyczna i ciekawa, a zarazem prosta w przygotowaniu potrawa.

Ryba z korzennymi skórkami z jabłek

Składniki:

Ryba z korzennymi skórkami z jabłek

 

  • (1 porcja):
  • 1-2 plastry ryby (tuńczyk, dorsz)
  • Mleko
  • Masło
  • 1-2 łyżki stołowe oleju
  • 2 łyżki stołowe śmietany
  • 5 dl startego sera
  • Sól do smaku
  • Korzenne skórki z jabłek

 

Sposób przygotowania:

Ryba z korzennymi skórkami z jabłek
Kawałki ryby moczyć w osolonym mleku 1-2 godziny, osączyć i dusić w naczyniu teflonowym. Do wysmarowanej brytfanny włożyć połowę ryby, przykryć korzennymi skórkami, ułożyć resztę ryby, polać śmietaną i posypać tartym serem (nie nadaje się jedynie ser wędzony). Piec w rozgrzanym piekarniku, aż ser zbrązowieje. *przepis na korzenne skórki z jabłek jest również załączony.