paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryba z porem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna panierowana ryba polana sosem majonezowo- śmietanowym i przykryta smażonymi pieczarkami wraz z porem.

Ryba z porem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba z porem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Ryba z porem i pieczarkami
Rybę skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do ryb. Można pokroić na mniejsze kawałki. Jajko roztrzepać maczać w nim rybę a następnie w mące wymieszanej z bułką tartą. Smażyć na złoty kolor. Śmietanę , majonez zioła i zmiażdżony czosnek wymieszać, do smaku dodać sól i pieprz. Pieczarki pokroić i usmażyć do smaku dodać sól i pieprz.Pora również pokroić i dodać do pieczarek. Pora smażyć z pieczarkami aż stanie się miękki. Usmażone filety polać sosem a na sos wyłożyć pora z pieczarkami. Można podawać z ziemniakami lub ryżem.
Ryba z porem i pieczarkami
Śmietanę , majonez zioła i zmiażdżony czosnek wymieszać, do smaku dodać sól i pieprz.
Ryba z porem i pieczarkami
Pieczarki pokroić i usmażyć do smaku dodać sól i pieprz.
Ryba z porem i pieczarkami
Pora również pokroić i dodać do pieczarek. Pora smażyć z pieczarkami aż stanie się miękki.
Ryba z porem i pieczarkami
Jajko roztrzepać maczać w nim rybę a następnie w mące wymieszanej z bułką tartą. Smażyć na złoty kolor.