Sposób przygotowania:
Rybka na dwa sposoby
Wersja 1:
1)Rybkę solimy i pieprzymy.
2)Rozbijamy jajko.
3)Zanurzamy rybkę w jajku.
4)Obtaczamy w bułce tartej.
5)Smażymy na rozgrzanej oliwie z dodatkiem czosnku.
Wersja 2:
1)Rybkę solimy i pieprzymy.
2)Kładziemy na folię aluminiową.
3)Przyprawiamy chilli lub curry.
4)Na rybkę kładziemy czosnek pokrojony w płatki, suszone pomidory, kapary.
5)Owijamy rybkę folią.
6)Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez ok. 20 minut.
1)Rybkę solimy i pieprzymy.
2)Rozbijamy jajko.
3)Zanurzamy rybkę w jajku.
4)Obtaczamy w bułce tartej.
5)Smażymy na rozgrzanej oliwie z dodatkiem czosnku.
Wersja 2:
1)Rybkę solimy i pieprzymy.
2)Kładziemy na folię aluminiową.
3)Przyprawiamy chilli lub curry.
4)Na rybkę kładziemy czosnek pokrojony w płatki, suszone pomidory, kapary.
5)Owijamy rybkę folią.
6)Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez ok. 20 minut.