mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Rybka w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna rybka w occie . Polecam

Rybka w occie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rybka w occie

 

Sposób przygotowania:

Rybka w occie
Najpierw zrobić zalewę , wszystkie składniki zagotować i wymieszać dodać plasterki obranej marchewki i pokrojoną w księżyce cebulkę . Ostudzić . Rybę pokroić w mniejsze kawałki oprószyć solą . Jajko rozbełtać , bułkę tartą wymieszać z mąką . Ryby o panierować najpierw w jajku a potem w mące z bułką tartą. Piec na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor . Gdy zalewa wystygnie wrzucamy do niej ryby i odstawiamy na 2 dni w celu przegryzienia się .
Rybka w occie
Ryby kroimy na takiej wielkości kawałki
Rybka w occie
Panierujemy i opiekamy tutaj już po upieczeniu
Rybka w occie
I wrzucamy do zimnej zalewy occtowej , pycha