Sposób przygotowania:
Rybka z bakłażanami
Rybę wrzucić na wrzącą wodę i zostawić pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 minut. Dorsza podzielić na małe kawałki i skropić sokiem z cytryny. Bakłażany obrać i pokroić je w plastry o grubości 1cm, skropić pozostałym sokiem z cytryny. Pieczarki odsączyć i pokroić na plastry. Z pomidorów zdjąć skórkę (sparzając) i pokroić na plastry. Rozgrza olej na patelni, podsmażyć bakłażany lekko z obu stron. Przykryć pieczarkami, plastrami pomidora, doprawić i dusić przez 5 minut. Na całości rozłożyć rybę pokrojoną w kostkę, posypać mieszanką ziołową i dusić pod przykryciem jeszcze przez 5 minut ( na małym ogniu).Zdjąć patelnię z kuchenki, zawartość polać śmietaną, doprawić do smaku i posypać natką. Smacznego.