Sposób przygotowania:
rybka z ziemniaczkami inaczej
Rybkę kroimy w około 2-3 cm kwadraty, podobnie postępujemy z ziemniakami. Ziemniaki wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 10-12 min do lekkiego zmięknięcia-:) w zależności od odmiany. Rybkę solimy i posypujemy pieprzem. Z oliwy, wina i reszty składników bez rozmarynu robimy marynatę. Na gałązki rozmarynu nadziewamy ziemniaczka, rybkę, ziemniaczka.....wkładamy na godzinkę do marynaty. Rozgrzewamy patelnię grillową, wkładamy szaszłyki i grillujemy z każdej strony polewając marynatą po każdym przełożeniu na inny boczek-:)
Ja podałam z łyżką gęstej śmietany wymieszanej z sokiem z cytryny, solą morską i listami świeżej mięty.
Ja podałam z łyżką gęstej śmietany wymieszanej z sokiem z cytryny, solą morską i listami świeżej mięty.