matri13

matri13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Rybna patelnia

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rybka smaczna, że palce lizać:)

Rybna patelnia

Składniki:

Rybna patelnia

 

Sposób przygotowania:

Rybna patelnia
Ryż ugotować, odcedzić. Pomidory obrać ze skóry, pokroić w ćwiartki. Cebule i czosnek posiekać. Papryki pokroić w kostkę. Na 3 łyżkach oleju zeszklić cebule i czosnek, dodać paprykę, smażyć 10 minut. Dodać pomidory, posolić i smażyć kolejne 5 minut. Do warzyw dodać ryż.
Filety pokroić w kawałki i skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na pozostałym oleju. Dodać do ryżu z warzywami i delikatnie wymieszać. Posiekać natkę i posypać danie.

Tagi:

ryż