eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Rybne karminadle Eli

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 18

Tym razem karminadle,ale rybne.Też bardzo pyszne.

Rybne karminadle Eli

Składniki:

Rybne karminadle Eli

 

 

  • bułka tarta do obtoczenia karminadli
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Rybne karminadle Eli
Umyte,osuszone filety,cebulę i czosnek zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami.Z pomidorów usunąć skórkę i razem z papryką posiekać drobno.Do miski z rybą dodać przyprawę do ryb,sos sojowy,bułkę tartą,jajko,pieprz,pomidory z papryką i wymieszać.Z masy formować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki z obu stron na złoto.Podawać z ziemniakami i surówką.Smacznego!