Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Rybne kąski w naleśnikowym cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przygotowanie tego dania jest banalnie proste i wbrew pozorom bardzo szybkie.

Rybne kąski w naleśnikowym cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rybne kąski w naleśnikowym cieście

 

Sposób przygotowania:

Rybne kąski w naleśnikowym cieście
Do miski wbijamy jajko, wsypujemy mąke i wlewamy wodę - miksujemy, jeśli ciasto jest zbyt rzadkie można dodać jeszcze nieco mąki. Do zmiksowanego ciasta naleśnikowego wsypujemy wszystkie wymienione przyprawy i mieszamy całość łyżką. Rozmrożone filety kroimy na mniejsze kawałki, na patelnie rozgrzewamy olej. Każdy z kawałków ryby moczymy w przygotowanym cieście po czym od razu układamy na rozgrzanym oleju i smażymy po obu stronach. Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym - dobre i na ciepło i na zimno.
Rybne kąski w naleśnikowym cieście
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Rybne kąski w naleśnikowym cieście
Do tak przygotowanego ciasta dodajemy wszystkie przyprawy
Rybne kąski w naleśnikowym cieście
Każdy kawałek ryby z osobna moczymy dokładnie w cieście .
Rybne kąski w naleśnikowym cieście
kąski smażymy na rumiano po obu stronach..

Tagi:

jajko jajka