grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Rybne kotleciki w sosie keczupowym.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczne na zimno i na goraco.

Rybne kotleciki w sosie keczupowym.

Składniki:

Rybne kotleciki w sosie keczupowym.

 

  • Filety rybne albo jakies male rybki-pol kg
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • sucha bulka
  • troche mleka
  • lyzka smietany
  • lagodny ,ziolowy keczup
  • tluszcz do smazenia-olej
  • bulka tarta
  • sol,pieprz,2-3 gozdziki,ziele ang.,listek laurowy

Sposób przygotowania:

Rybne kotleciki w sosie keczupowym.
Ryby zmielic.Dodac jajka,namoczona w mleku,odcisnieta bulke.wlac smietane,dodac utarta na tarce cebule,posolic,popieprzyc,wymieszac.Formowac kotleciki i panierowane usmazyc. Na patelni zeszklic na goracym oleju cebule pokrojona w grubsze krazki.Wlac keczup,troszke wody,przyprawy i chwile pogotowac.Dosmaczyc.Ostudzic.Do glebszego naczynia wlozyc kotleciki,zalac chlodnym sosem i odstawic na dzien,dwa. Mozna spozywac na goraco,z bagietka.