Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Rybne kotleciki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Filety z dorsza można zastąpić innym gatunkiem ryby.

Rybne kotleciki z pieczarkami

Składniki:

Rybne kotleciki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Rybne kotleciki z pieczarkami
Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Pieczarki umyć, osuszyć, posolić i obsmażyć na maśle. Do rondla wlać 4 szklanki wody, dodać przyprawę ziarenka smaku, zagotować, włożyć filety z dorsza i gotować około 10 minut. Następnie wyjąć, rozgnieść widelcem, dodać odciśniętą bułkę, 1 jajko, posiekaną cebulę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować placuszki, wkładać po 1 pieczarce, zlepiać i toczyć kulki. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu.