Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rybne kotleciki ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotleciki można przygotować z innych gatunków ryb.

Rybne kotleciki ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rybne kotleciki ze szczypiorkiem

 

  • 40-50 dag filetów z mintaja
  • 1 bułka kajzerka
  • 1 jajko
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 1/2 szkl mleka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka masła
  • 1 szkl bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Rybne kotleciki ze szczypiorkiem
Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć i razem z odmrożonymi i odciśniętymi z wody filetami przemielić w maszynce. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, ostudzić. Do miski włożyć przemieloną rybę z bułką, dodać jajko, cebulę, szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Rybne kotleciki ze szczypiorkiem
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle
Rybne kotleciki ze szczypiorkiem
Wszystkie przygotowane składniki dokładnie wymieszać
Rybne kotleciki ze szczypiorkiem
Formować kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju
Rybne kotleciki ze szczypiorkiem
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku

Tagi:

jajko tarta jajka