Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ryż na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Od czasu do czasu robię taki ryż na deser. Można go jeść na gorąco jak i na zimno.

Ryż na słodko

Składniki:

Ryż na słodko

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż na słodko
Ryż włożyć do 1 l wrzącej osolonej wody i ugotować na sypko, odcedzić. Do rondelka wlać syrop z brzoskwiń, włożyć płatki migdałowe, gotować około 10 minut. Następnie dodać rodzynki, masło, suszone śliwki, goździki, cynamon i pokrojone w kostkę brzoskwinie, cukier waniliowy. Gotować przez 10 minut. Ryż wyłożyć na talerze, polać sosem.

Tagi:

ryż śliwki