Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Ryż po zakopiańsku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryż spod samiuśkich Tater:)

Ryż po zakopiańsku

Składniki:

Ryż po zakopiańsku

 

Sposób przygotowania:

Ryż po zakopiańsku
Ryz ugotować na sypko w osolonym wrzątku. Dodać do niego masło kiedy będzie gorący i wymieszać. Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na oleju na patelni. Bryndzę wymieszać z jajkami i śmietaną, dodać cebulkę oraz sporo soli i pieprzu. Ryż przełożyć do natłuszczonej formy żaroodpornej. Na wierzch wylać masę serową. Zapiekać 40 min w 180st.

Tagi:

ryż jajko jajka