Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka z warzywami w sosie
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Włożyć do miseczki, posypać przyprawą do gyrosa, wlać olej, wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu przynajmniej na pół godziny. Następnie mięso wyłożyć na patelnię i zrumienić razem z posiekaną cebulą. Rumiane mięso włożyć do rondla, wlać odrobinę wody, dusić pod przykryciem około 15-20 minut. Oddzielnie na patelni na połowie masła podsmażyć pokrojoną w kostkę dynię, cukinię i paprykę. Po 2-3 minutach wsypać pokrojone pieczarki, wlać 2-3 łyżki wody i dusić około 5 minut. Z mąki i pozostałego masła zrobić rumianą zasmażkę. Podsmażone warzywa połączyć z mięsem, dodać zasmażkę, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą maggi, dodać śmietankę, wymieszać. Podawać z kaszą, ryżem, makaronem lub pieczywem.