goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Ryż z duszonymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie warzywa można podać również solo - bez dodatku ryżu

Ryż z duszonymi warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryż z duszonymi warzywami

 

Sposób przygotowania:

Ryż z duszonymi warzywami
Warzywa obieramy, a następnie kroimy w nie całkiem małą kostkę. Ziemniaki w ćwiartki. Cebulę podduszamy na maśle i dodajemy do niej warzywa (marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki), następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki oraz cukinię. Całość dusimy pod przykryciem. Podlewamy odrobiną wody. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry oraz papryką. Ryż gotujemy z dodatkiem masła, w osolonej wodzie. Ryż podajemy z warzywami. świetnie smakuje także na zimno.
Ryż z duszonymi warzywami
Warzywa dusimy pod przykryciem. Doprawiamy do smaku
Ryż z duszonymi warzywami
Ryż gotujemy z dodatkiem masła, w osolonej wodzie

Tagi:

ryż cukinia