Sposób przygotowania:
Ryż z jabłkami
Wymieszać mleko i wodę, dodać sól i ryż. Całość zagotować i gotować jeszcze 10 minut. Odstawić do czasu aż ryż wchłonie resztę płynu (15-20 min). Jabłka obrać, pokroic w kostkę lub zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Dodać do nich rodzynki, cynamon i cukier. Jesli są mało soczyste dodać 1/2 szklanki wody. Tak przygotowane jabłka smażyć aż będą szkliste. W naczyniu zaroodpornym (lub innym do zapiekania) ułozyc połowe ryżu, na to wyłożyć przesmażone jabłka (jesli pusciły sok to go odcedzić). Na wierzch wyłożyć reszte ryżu i polać na wierzchu wytworzonym sokiem. Zapiekać w temp 150-160 stopni przez ok 30 minut. Podane składniki wystarcza na 6-8 porcji.
zewa
Natala1210
eli_555
msewka