Sposób przygotowania:
Ryż z kurczakiem i warzywami 2
Ćwiartki z kurczaka dzielimy na pół, obtaczamy w przyprawie do kurczaka i odstawiamy na 2-3 godziny. Zamarynowanego kurczaczka przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy na maśle w piekarniku nagrzanego do 180 stopni przez ok. godzinę. Ryż gotujemy w wodzie z odrobiną soli. Warzymy myjemy i obieramy a następnie kroimy w pożądane kształty. Por i cebulę kroję w krążki, marchew i paprykę w cieniutkie paseczki a pieczarki w plastry. Wszystkie warzywa dusimy na oleju do miękkości. Warzywa przyprawiamy solą i pieprzem a także odrobiną słodkiej papryki i curry. Kiedy kurczak będzie już gotowy możemy nakładać danie na talerz. Ryż możemy polać odrobiną sosu słodko - kwaśnego. Smacznego!