Sposób przygotowania:
Ryż z owocową pierzynką
Ryż najlepiej zalać wodą na 30 min przed gotowaniem wypłukać dokładnie. Następnie znów zalać wodą zmieszaną z mlekiem i gotować na wolnym ogniu mieszając, dodać szczyptę soli i cukru i łyżkę masła. Uważać żeby nie przywarł do garnka. Jeśli mamy ryż w torebkach gotować według przepisu na opakowaniu.
Owoce np: truskawki dokładnie opłukać obsypać cukrem waniliowym i kryształem ugniatać widelcem. Ja lubię czuć kawałki owoców. Jeśli nie chcemy wyrabiać sobie mięśni i mieć mocno zmielone owoce:) używamy blendera. Do owoców dodajemy jogurt naturalny typu greckiego i wszystko dokładnie łączymy. Takim owocowym koktajlem polewamy posypany cynamonem ryż pyszny jest zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego
Owoce np: truskawki dokładnie opłukać obsypać cukrem waniliowym i kryształem ugniatać widelcem. Ja lubię czuć kawałki owoców. Jeśli nie chcemy wyrabiać sobie mięśni i mieć mocno zmielone owoce:) używamy blendera. Do owoców dodajemy jogurt naturalny typu greckiego i wszystko dokładnie łączymy. Takim owocowym koktajlem polewamy posypany cynamonem ryż pyszny jest zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego