Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ryż z pieczarkami i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ryż z warzywami to smaczne i tanie danie.

Ryż z pieczarkami i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż z pieczarkami i warzywami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z pieczarkami i warzywami
Kostkę rosołową rozpuścić w 2,5 szkl wrzącej wody. Pokrojone w kostkę pomidora bez skórki i nasion, paprykę i pieczarki poddusić na maśle. Na 1 łyżce oleju zeszklić pokrojoną w piórka cebulę i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Na patelni rozgrzać resztę oleju wsypać ryż i smażyć aż stanie się lekko przeźroczysty. Następnie ryż połączyć z marchewką i cebulą, zalać bulionem, przykryć i gotować około 20 minut. Po kwadransie dodać pieczarki z papryką, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i chwilę poddusić. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Ryż z pieczarkami i warzywami
Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach a cebulę pokroić w piórka
Ryż z pieczarkami i warzywami
Na rozgrzanym oleju podsmażyć ryż aż stanie się przezroczysty
Ryż z pieczarkami i warzywami
Następnie ryż wymieszać z podsmażonymi warzywami
Ryż z pieczarkami i warzywami
Zalać przygotowanym bulionem i gotować do miękkości

Tagi:

ryż