Sposób przygotowania:
Ryż z polędwiczką, papryką i kiełkami
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Polędwiczkę pokroić na cienkie paseczki. Przygotować marynatę: wymieszać 2 łyżki sosu sojowego, olej sezamowy i pieprz - zalać mięso, wymieszać, odstawić na 1-2 godziny.
Paprykę pokroić w cienikie paseczki, cebulę w kostkę, dymkę posiekać.
W woku rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodawać pojedynczo paski mięsa smażć ok 3-4 minuty. Następnie dodać cebulkę, smażyć 2 minutki, na koniec paprykę, kiełki, zieloną część dymki i smażyć jeszcze 3-5 minut.
Do gotowego dania dodać ryż, przyprawić, polać 3 łyżkami sosu sojowego, podsmażyć chwilkę.
Udekorować zieleniną.
Polędwiczkę pokroić na cienkie paseczki. Przygotować marynatę: wymieszać 2 łyżki sosu sojowego, olej sezamowy i pieprz - zalać mięso, wymieszać, odstawić na 1-2 godziny.
Paprykę pokroić w cienikie paseczki, cebulę w kostkę, dymkę posiekać.
W woku rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodawać pojedynczo paski mięsa smażć ok 3-4 minuty. Następnie dodać cebulkę, smażyć 2 minutki, na koniec paprykę, kiełki, zieloną część dymki i smażyć jeszcze 3-5 minut.
Do gotowego dania dodać ryż, przyprawić, polać 3 łyżkami sosu sojowego, podsmażyć chwilkę.
Udekorować zieleniną.