Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryż z zielonym groszkiem

         
ocena: 3/5 głosów: 1754

Na patelni rozgrzać masło, dodać goździki oraz cynamon i smażyć około 1 minuty.

Ryż z zielonym groszkiem

Składniki:

Ryż z zielonym groszkiem

 

  • 40 dag ryżu ugotowanego na sypko
  • puszka zielonego groszku
  • 3 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanych goździków
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanego cynamonu
  • sól

Sposób przygotowania:

Ryż z zielonym groszkiem
Na patelni rozgrzać masło, dodać goździki oraz cynamon i smażyć około 1 minuty. Wsypać ryż i groszek, doprawić do smaku solą. Potrawę smażyć kolejne 5 minut. Podawać do gotowanych i pieczonych mięs.

Tagi:

ryż groszek