Sposób przygotowania:
Ryżowa przekąska na ciepło
Ryż ugotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Grzybki rozmrozić. Na patelni roztopić masło i udusić grzybki. Doprawić sosem worcester. Do miski przełożyć ryż, dodać grzybki. Marchewkę pokroić w małą kostkę i dodać do miski. Dodać szczypiorek, jajko i bułkę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Po raz kolejny wymieszać. Do foremek na muffinki nałożyć po dużej łyżce masy. Ser przekroić na pół. Zwinąć w rulon i wcisnąć w masę ryżową. Nałożyć po kolejnej łyżce masy i wyrównać. Piekarnik rozgrzać do 200 st i piec około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i zostawić na około 5 minut aby odpoczęło. Następnie wyjąć z foremek i podawać. Dobrze smakuje z ketchupem, zapraszam:).
![Ryżowa przekąska na ciepło Ryżowa przekąska na ciepło](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryzowa-przekaska-na-cieplo-299585.jpg)
![Ryżowa przekąska na ciepło Ryżowa przekąska na ciepło](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryzowa-przekaska-na-cieplo-299586.jpg)
![Ryżowa przekąska na ciepło Ryżowa przekąska na ciepło](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryzowa-przekaska-na-cieplo-299587.jpg)
![Ryżowa przekąska na ciepło Ryżowa przekąska na ciepło](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryzowa-przekaska-na-cieplo-299588.jpg)
zbysiowa
olusssiAA
monikaT83