Sposób przygotowania:
Ryżowe babeczki
Ryż opłukać. Zagotować cztery i pół szklanki wody, posolić. Wrzucić ryż, ugotować na małym ogniu. Gdy woda wyparuje, wstawić na kilka minut do lekko na grzanego piekarnika. Do miękkiego ryżu dodać starty ser, przyprawić pieprzem, wymieszać, podzielić na cztery części. Czosnek obrać, zmiażdżyć, wymieszać z serkiem homogenizowanym, przyprawić solą i oregano. Jedną porcję ryżu połączyć z przyprawionym serkiem homogenizowanym, drugą z curry, trzecią ze szpinakiem, a czwartą z koncentratem pomidorowym. Filiżanki lub małe foremki wy smarować masłem i napełnić kolorowym ryżem. Lekko ubić, odstawić na godzinę. Wyłożyć na półmisek lub tackę. Przed podaniem można podgrzać, wstawiając razem z półmiskiem do lekko nagrzanego piekarnika, ale można też podawać zimne. Świetne do mięs, jarzyn, drobiu i ryb.