iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryżyk z cukinią i szpinakiem na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ryżyk z cukinią i szpinakiem na ciepło

Ryżyk z cukinią i szpinakiem na ciepło

Składniki:

Ryżyk z cukinią i szpinakiem na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Ryżyk z cukinią i szpinakiem na ciepło
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryz odstawiamy. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę . Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Na patelni na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek i posiekaną cebulę dodajemy pokrojoną szynkę i cukinię -smażymy. Następnie dodajemy szpinak. Mieszamy dosypujemy ugotowany ryż. Mieszamy doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy an ciepło.