Sposób przygotowania:
Sajgonki z wołowiną
Sposób przygotowania krok po kroku:
Do wrzącej wody wrzucamy chińskie grzyby i gotujemy ok. 30 minut. Następnie osuszamy je. Odcinamy nóżki, a kapelusze kroimy w cienkie paseczki.
Podsmażamy wołowinę, dodając soli i pieprzu do smaku. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy, aż nabiorą złocistej barwy. Pieczarki należy pokroić w drobna kostkę i poddusić na patelni, należy pamiętać by je posolić. Marchewkę kroimy w słupki i podsuszamy ja na patelni. Podsmażamy pokrojone w paski liście kapusty pekińskiej. Makaron sojowy zalewamy wrzącą wodą i zostawiamy pod przykryciem na ok. 3 minuty. Odcedzamy go i kroimy w kilkucentymetrowe paski. Następnie łączymy wszystkie składniki dodając 2 łyżki sosu sojowego, dodajemy żółtka, sól, pieprz i ostra paprykę. Podsmażamy wszystko przez kilka minut na patelni.
Zanim zaczniemy formować sajgonki, każdy płat papieru ryżowego należy zamoczyć w ciepłej wodzie, gdy zmięknie możemy nałożyć farsz i zawijać podobnie jak polskie gołąbki.
Gdy obeschną smażymy jej kilka minut w dużej ilości rozgrzanego oleju, można jej podawać z sosem chili.
Do wrzącej wody wrzucamy chińskie grzyby i gotujemy ok. 30 minut. Następnie osuszamy je. Odcinamy nóżki, a kapelusze kroimy w cienkie paseczki.
Podsmażamy wołowinę, dodając soli i pieprzu do smaku. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy, aż nabiorą złocistej barwy. Pieczarki należy pokroić w drobna kostkę i poddusić na patelni, należy pamiętać by je posolić. Marchewkę kroimy w słupki i podsuszamy ja na patelni. Podsmażamy pokrojone w paski liście kapusty pekińskiej. Makaron sojowy zalewamy wrzącą wodą i zostawiamy pod przykryciem na ok. 3 minuty. Odcedzamy go i kroimy w kilkucentymetrowe paski. Następnie łączymy wszystkie składniki dodając 2 łyżki sosu sojowego, dodajemy żółtka, sól, pieprz i ostra paprykę. Podsmażamy wszystko przez kilka minut na patelni.
Zanim zaczniemy formować sajgonki, każdy płat papieru ryżowego należy zamoczyć w ciepłej wodzie, gdy zmięknie możemy nałożyć farsz i zawijać podobnie jak polskie gołąbki.
Gdy obeschną smażymy jej kilka minut w dużej ilości rozgrzanego oleju, można jej podawać z sosem chili.