Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Sakiewki z szynki 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Doskonałe na obiad i na przyjęcia

Sakiewki z szynki 4

Składniki:

Sakiewki z szynki 4

 

Sposób przygotowania:

Sakiewki z szynki 4
Mięso pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem jak schabowy. Oprószyć sola oraz pieprzem. paprykę obrać pokroić w niewielkie paski. Cebule obrać pokroić w pół krążki. Pieczarki także obrać i pokroić w paski. Pieczarki podsmażyć na maśle. Paprykę podsmażyć osobno na oleju, po około 10 minutach dodać cebulę i chwilę razem smażyć. warzywa połączyć. Kłaść po łyżce farszu na połowie mięsa i złożyć jak pieroga. jajko rozmącić. Kotlety maczać w jajku i w bułce tartej. Smażyć na oleju, aż panierka będzie złota. Po tym czasie włożyć kotlety do naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika. Zapiekać około 45 minut w temp. 170 st C