Sposób przygotowania:
Sałatka rolnika wyśmienita
Bób ugotować w lekko osolonej wodzie,wystudzić i wyłuskać,wysypać do miseczki. Ugotowanego kalafiora al dente rozebrać na różyczki,dodać pokrojonego pomidora,cienko pokrojoną młodą cebulę w piórka,delikatnie wymieszać. Wędzony boczek pokroić w paseczki,podsmażyć na oleju,skwarki wyłożyć na ręcznik papierowy. Ugotowane młode ziemniaki,zrumienić w całości na patelni na tłuszczu po smażeniu boczku,przestudzić pokroić w ćwiartki,dodać do sałatki,następnie skwarki z boczku,delikatnie wymieszać. Gotową sałatkę polać sosem. Wykonanie sosu:) Wodę posolić dodać roztartą bazylię ,pieprz,oliwę z oliwek,sok z cytryny,posiekany koperek,zmiażdżony ząbek czosnku,wszystko dokładnie wymieszać odstawić na 10 min. Po tym czasie polać sałatkę sosem. Tak przyrządzona sałatka śmiało zastąpi nam danie obiadowe. Smacznego.
Natala1210
s-belata