Sposób przygotowania:
Sałatka z cukinii i marchewki
Cukinie umyć, obrać końcówki, pokroić w cienkie plasterki.
Marchewki obrać, umyć, również pokroić w plasterki.
Cebulę obrać, posiekać.
Warzywa wymieszać z solą i pokrojonym w plasterki czosnkiem.
Przykryć i odstawić na noc.
Następnie osączyć, przełożyć do umytych i wyparzonych słoików.
Zagotować ocet z olejem i cukrem oraz przyprawami.
Gorącą zalewą polać warzywa w słoikach.
Szczelnie zamknąć, pasteryzować około 15 minut.
Słoiki 5 minutach odwrócić i ostudzić.
Wstawić do spiżarni.
Marchewki obrać, umyć, również pokroić w plasterki.
Cebulę obrać, posiekać.
Warzywa wymieszać z solą i pokrojonym w plasterki czosnkiem.
Przykryć i odstawić na noc.
Następnie osączyć, przełożyć do umytych i wyparzonych słoików.
Zagotować ocet z olejem i cukrem oraz przyprawami.
Gorącą zalewą polać warzywa w słoikach.
Szczelnie zamknąć, pasteryzować około 15 minut.
Słoiki 5 minutach odwrócić i ostudzić.
Wstawić do spiżarni.