iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Salatka z czerwonej kapusty i jablek.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Salatka pachnaca gozdzikami z nutka cytrynowa.

Salatka z czerwonej kapusty i jablek.

Składniki:

Salatka z czerwonej kapusty i jablek.

 

Sposób przygotowania:

Salatka z czerwonej kapusty i jablek.
Liscie z kapusty myjemy i kroimy w paski.Do garnka wlewamy wode solimy dodajemy ziarenka gozdzika,lisc laurowy,wkladamy paski kapusty.Gotujemy al dent.Odcedzic po ugotowaniu i ostudzic.Jablko obieramy i ucieramu na tarce do warzyw,skropic cytryna,cebule obrac i pokroic w krazki lub jak kto chce.Dodajemy te skladniki do kapusty,mieszamy,pieprzymy i dodajemy oliwe z oliwek ew.solimy.Salatka ma lepszy smak jak jest troche wczesniej zrobiona przed podaniem.