Sposób przygotowania:
Sałatka z fasolką
Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie z 1 łyżeczką cząbru pokroić w kostkę. Fasolkę pokroić na kawałki, gotować z cząbrem 15 minut w osolonej wodzie z łyżeczka cukru. Oczyszczone pieczarki pokroić na plasterki, dusić na łyżeczce margaryny. Sparzyć wrzątkiem pomidory. Zdjąć skórkę, pokroić na ósemki.
Dodać do grzybków, ziemniaków, posolić. Wrzucić osączyć fasolkę i posiekać na natkę. Zalać wszystko uprzednio przygotowanym sosem.
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa
Dodać do grzybków, ziemniaków, posolić. Wrzucić osączyć fasolkę i posiekać na natkę. Zalać wszystko uprzednio przygotowanym sosem.
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa
pusieczek2@wp.pl