Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczarek 2 (warstwowa)
3 jajka pokrojone w kostkę rozłożyć równomiernie na dnie sałatki, posypać połową posiekanego szczypiorku.Oprószyć pieprzem.
Majonez połączyć dokładnie z jogurtem naturalnym, lekko osolić.
Posmarować jajka cienką warstwą sosu.
Pieczarki obgotować w lekko osolonym wrzątku, ostudzić, pokroić w kostkę.Por pokroić w cienkie ćwierć plasterki,sparzyć wrzątkiem,ostudzić i lekko osolić.
Połowę pieczarek rozłożyć jako drugą warstwę, na to połowę groszku konserwowego, połowę pora i pokrojone w kostkę 2 ogórki małosolne,oprószyć pieprzem, lekko posolić.Posmarować sosem.Trzecia i czwarta warstwa jest identyczna jak pierwsza i druga.Wierzch posmarować samym majonezem i zetrzeć na to ser żółty na tarce o małych (ale nie najmniejszych) oczkach.
Udekorować.Schłodzić przed podaniem.
Majonez połączyć dokładnie z jogurtem naturalnym, lekko osolić.
Posmarować jajka cienką warstwą sosu.
Pieczarki obgotować w lekko osolonym wrzątku, ostudzić, pokroić w kostkę.Por pokroić w cienkie ćwierć plasterki,sparzyć wrzątkiem,ostudzić i lekko osolić.
Połowę pieczarek rozłożyć jako drugą warstwę, na to połowę groszku konserwowego, połowę pora i pokrojone w kostkę 2 ogórki małosolne,oprószyć pieprzem, lekko posolić.Posmarować sosem.Trzecia i czwarta warstwa jest identyczna jak pierwsza i druga.Wierzch posmarować samym majonezem i zetrzeć na to ser żółty na tarce o małych (ale nie najmniejszych) oczkach.
Udekorować.Schłodzić przed podaniem.
jovi
dusia30
luna
Pyza
Jojo
Natala1210
eli_555
iwi69
msewka