Sposób przygotowania:
Sandacz w śmietanie
Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem.
Odstawić rybę w chłodne miejsce na 30 minut.
Następnie cebulę obrać, włożyć do sokowirówki przepuścić.
Rybę ułożyć w naczyniu, zalać sokiem z cebuli, gotować 15 minut na bardzo wolnym ogniu.
Odlać 3 łyżki rybnego wywaru, zmiksować ze śmietaną, z otartą skórką z cytryny, miodem, kaparami i pieprzem.
Sandacza ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, zalać śmietaną, wstawić do piekarnika na kilka minut
Odstawić rybę w chłodne miejsce na 30 minut.
Następnie cebulę obrać, włożyć do sokowirówki przepuścić.
Rybę ułożyć w naczyniu, zalać sokiem z cebuli, gotować 15 minut na bardzo wolnym ogniu.
Odlać 3 łyżki rybnego wywaru, zmiksować ze śmietaną, z otartą skórką z cytryny, miodem, kaparami i pieprzem.
Sandacza ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, zalać śmietaną, wstawić do piekarnika na kilka minut