Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Sandacz z wody

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pierwszy raz tak zrobionego sandacza jadłam na weselu a że mi zasmakował poprosiłam o przepis którym się z wami teraz dzielę

Sandacz z wody

Składniki:

Sandacz z wody

 

Sposób przygotowania:

Sandacz z wody
Najlepiej nadają się ryby, które można przyrządzić w całości. Sandacze starannie oczyścić, skropić cytryną i posolić. Włożyć do zimnej wody wraz z pokrojoną w kostkę włoszczyzną i przyprawami, posiekaną cebulą i szczyptą soli. Po zagotowaniu odstawić na kwadrans aby ryby przeszły aromatem. Następnie wyjmujemy je łyżką cedzakową i odstawiamy w ciepłe miejsce. Podajemy je z ugotowanymi i pokrojonymi w ćwiartki jajkami, masłem chrzanowym(stary chrzan zmieszany z masłem).

Tagi:

jajko jajka