Sposób przygotowania:
Sandwicz wegetariański z grillowanymi wa
Bakłażana, cukinię i cebulę pokroić w cienkie plastry. Paprykę oczyścić i pokroić na duże płaskie kawałki. Oliwę wymieszać z rozgniecionym ząbkiem czosnku, posiekaną bazylią, solą i pieprzem. Zamarynować warzywa i odstawić na 30 min. do lodówki. Majonez połączyć z ketchupem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Chleb opiec na grillowej patelni tak, by zrobiły się na nim przyrumienione dekoracyjne paski. Warzywa wyjąć z marynaty i przypiec je również na patelni tak, by zrobiła się na nich kratka.
Tosty posmarować sosem majonezowym. Ułożyć na nich sałatę i warzywa. Można podawać z frytkami.
Chleb opiec na grillowej patelni tak, by zrobiły się na nim przyrumienione dekoracyjne paski. Warzywa wyjąć z marynaty i przypiec je również na patelni tak, by zrobiła się na nich kratka.
Tosty posmarować sosem majonezowym. Ułożyć na nich sałatę i warzywa. Można podawać z frytkami.