magi18

magi18

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Schab

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepis warty wypróbowania.

Schab

Składniki:

Schab

 

Sposób przygotowania:

Schab
Schab przekroić na środku ale nie do końca, tak żeby trzymał się w całości. Od środka podkroić <--> nożem w jedną i drugą stronę nie do końca, żeby się trzymał. Zrobić taki cały duży płat. To rozbić przez takie zaczynając od brzegów z jednej i drugiej strony tak żeby nie podziurawić. Schab posmarować oliwą z oliwek, na to posypać dobrze tymiankiem, pieprzem i odrobiną soli. Czosnek rozgnieść i też posmarować nim mięso. Złożyć mięso i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Farsz: Pieczarki umyć i zetrzeć na grubej tarce. Na patelnie dać troszkę oliwy i podszklić cebulę drobniutko pokrojoną. Do tej cebuli dać pieczarki i smażyć mieszając aż woda wyparuje. Ostudzić. Do tego dać drobniutko pokrojoną natkę pietruszki (około 4 łyżek). Zetrzeć ser żółty na grubej tarce i wymieszać. Dać 3-4 łyżek bułki tartej. Dobrze wymieszać i zostawić pod przykryciem. Posmarować farszem mięso, zwinąć jak roladę, obłożyć plastrami boczku, związać sznurkiem i piec.